Coming soon…

Young Living & een meukvrij huishouden

Ik moet eerlijk zeggen dat ik voor Young Living helemaal niet bewust bezig was. Niet met mijn voeding, schoonmaakmiddelen of huid en haar verzorgingsmiddelen. Ik slikte lachend medicatie zonder maar naar de bijsluiter met bijwerkingen te kijken. Dit veranderde toen ik met Young Living in aanraking kwam. Niet meteen, maar naarmate mijn team groeide en ik in aanraking kwam met mensen die wel heel bewust leefden. Door mijn eigen ervaringen in de afgelopen drie jaar ben ik mij meer en meer gaan verdiepen wat er allemaal op natuurlijk gebied mogelijk is, maar vooral waarom ik meer die kant op zou moeten gaan.

Dagelijks komen we namelijk in aanraking met zoveel chemische bende. We komen bijna dagelijks met iets van 300 chemicaliën in aanraking en 80 van deze chemicaliën alleen al in de ochtend (zeep, make-up, huidverzorging, shampoo, gel en haarlak). Het zit echt overal in! Is het niet in je tand, huid -en haar verzorging, schoonmaakmiddelen, geurkaarsen, baby billendoekjes, WC-spray en wasverzachter, etc. Om over je voeding en drinken maar helemaal niet te speken. Eerlijk gezegd schrik ik behoorlijk van alle feiten die er voor me liggen.

SLS, Parabenen, minerale oliën, petroleum derivaten, lanoline, chloor en zoutzuur; dit zijn nog maar een paar chemische stoffen die in bijna alles wat we gebruiken voorkomen. Het ergste is wel dat ze huidirritatie, luchtwegproblemen, hormonale disbalans en zelfs kanker kunnen veroorzaken…no joke! Kan hier wel alles gaan benoemen, maar dan word het opeens zo een zwaarbeladen bericht. Google maar eens als je hierover meer wilt weten en schrik niet.

Ik besloot dus stap voor stap zo veel mogelijk gif-vrij te gaan leven.

Parfum was het eerste wat bij mij verdween. En ik was echt iemand die vrij veel dure flessen had staan en kon genieten van de geuren als ik de Douglas binnenliep. Na een paar maanden met de oliën te hebben gewerkt merkte ik dat ik niet meer goed tegen chemische en synthetische middelen kon. Ik kreeg er hoofdpijn van en werd er misselijk van en de geur ging me tegenstaan. Voor mijn verjaardag kreeg ik heel lief bedoeld een fles Jean Paul Gaultier van Raymond…deze staat nu nog steeds onaangetast in de verpakking.

Ik kies nu dagelijks een olietje uit als parfum. Dit zijn een paar van mijn favorieten, vooral om hun geur, maar ook om hun werking op emotioneel vlak.

BELIEVE
Believe essentiële olie geeft je het zelfvertrouwen en het geloof dat nodig is om volledig in je eigen kracht te komen te staan. Het zorgt ervoor dat emoties van wanhoop en niet goed genoeg zijn worden losgelaten en getransformeerd. Hierdoor ligt de weg voor je open om achter je doelen en dromen aan te gaan, maar nu met een rotsvast vertrouwen dat je ze ook kunt waarmaken.

 

JOY
Joy essentiële olie geeft je een gevoel van vreugde en liefde en inspireert je om je leven te leven volgens je passies en de vreugde die je daar uit haalt. Heb je moeite om van jezelf te houden, anderen en liefde te delen, doordat er te weinig (zelf)vertrouwen is dan is dit de olie voor jou! Verdriet dat hieraan gekoppeld is mag losgelaten worden.

 

ORANGE
Orange essentiële olie zorgt ervoor dat je met een lach op je gezicht de dag doorkomt en je humeur nergens door laat beïnvloeden. Goed voor het loslaten van angsten en geeft je zelfvertrouwen een boost.

 

 

STRESS AWAY
StressAway essentiële olie noem ik ook wel DE mamma olie, want in mijn ogen moet elke moeder die standaard in haar tas hebben zitten. Hij doet namelijk precies wat de naam al zegt. Op het moment dat je je kids namelijk achter het behang wilt plakken is deze olie je reddingsmiddel. Op je polsen smeren en even inhaleren en je kunt er weer tegenaan.

 

GERANIUM
Geranium essentiële olie is super ontspannend voor je mind, body and soul. Laat angsten los die te maken hebben met verlatingsangst, liefde en bindingsangst.  Het zorgt ervoor dat jij jezelf meer accepteert en liefhebt. Pas dan ben je namelijk in staat om een ander volledig lief te hebben.

In de komende weken zal ik jullie meenemen op mijn meukvrije lifestyle journey en jullie 100% natuurlijke alternatieven laten zien die wij nu gebruiken.

no comments
Bericht

Uw email wordt niet gepubliceerd of gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Menu