Coming soon…

Gebruiker tips

Wat zijn essentiële oliën?
Simpel gezegd, essentiële oliën zijn de levensenergie van planten. Ze zijn de aromatische vloeistoffen die in vele struiken, bloemen, bomen, wortels en zaden zitten. Nu zul je denken dat je het dan gewoon uit je tuin kunt halen, maar niets is minder waar. Ze worden doorgaans gewonnen door een stoomdistillatie proces, maar een andere veel voorkomende methode is door middel van compressie. Plantaardige oliën (zoals bijvoorbeeld olijfolie) worden verkregen uit de vettere delen van een plant, zoals de noten, zaden en pitten en dit soort oliën zijn meestal ook erg vettig. Essentiële oliën worden daarentegen verkregen uit de wortels, schors, bloemen, bladeren, hars, etc. en zijn alles behalve vettig.

In de wereld van de essentiële oliën wordt verwezen naar de keukenolie (olijf, kokos, avocado, druivenpitten, etc.) als draag oliën, omdat ze vaak worden gebruikt om de sterkte van therapeutische klasse essentiële oliën te verdunnen als we die op de huid aanbrengen.

Hoe moet een essentiële olie ruiken?
Nou, precies naar het soort plant waarvan het is gemaakt. Dit betekent dat sommige oliën niet bepaald lekker ruiken. Vaak voegen bedrijven van alles toe, zodat de olie lekker gaat ruiken. Echter, dit tast de kwaliteit van de olie dusdanig aan dat het veel minder of helemaal geen effect zal hebben. Ook al staat er soms 100% zuivere olie op een flesje, dit is helaas niet altijd het geval. Ruik daarom aan de olie om te zien of het te zoet ruikt of totaal niet overeen komt met de geur van de plant.

FOTO

Hoe gebruik je essentiële oliën?
Toen ik voor het eerst mijn Premium Starter kit binnen kreeg, had ik eigenlijk nog geen flauw idee wat ik allemaal met de oliën kon doen. Ik stalkte mijn Amerikaanse vriendin nog net niet met al mijn vragen en ik zat uren achter het internet om van alles uit te zoeken, want ik had tenslotte de kit niet gekocht om hem niet te gaan gebruiken. De oliën waarover wij het hebben zijn Young Living Essential Oils. Wij kunnen niet garant staan voor de werking of kwaliteit van andere merken.

Er zijn verschillende manieren waarop je Young Living Oliën kunt gebruiken. Young Living oliën zijn van 100% zuiver therapeutische klasse en ze zijn veilig te gebruiken op de volgende twee manieren:

Aromatisch: Gebruik een essentiële oliën diffuser, inhaleer direct uit het flesje, of plaats een druppel in de palmen van je handen en houd ze als een kommetje over je neus om te inhaleren.

Lokaal: Verdun met een dragerolie of breng puur aan op je huid, hetzij rechtstreeks op de plek waar je last hebt of op het corresponderende Vita Flex punt op je voeten.

Wat maakt dat Young Living zich onderscheidt van andere bedrijven?
Kwaliteit vinden wij echt heel erg belangrijk bij het gebruik van essentiële oliën. Dit is dan ook één van de hoofdredenen waarom wij voor Young Living producten hebben gekozen. Young Living bestaat al 20 jaar en heeft als enige essentiële olie leverancier haar eigen boerderijen (7 stuks en 1 in de maak in Canada) welke overal ter wereld zijn te vinden. Young Living besteedt dus geen enkel proces uit in de ontwikkeling van hun producten, zodat ze echt de puurheid en authenticiteit van hun essentiële oliën in het productieproces kunnen controleren en waarborgen, vanaf het begin tot aan het eind, door hun eigen unieke seed to seal proces. Kort gezegd: ze bewaken de kwaliteit van zaadje tot het verzegelen van het flesje en alle stappen daar tussenin.

Kun je ook niet wachten om deze essentiële oliën te proberen? Kijk dan hier hoe je ze kunt bestellen!

Menu