Coming soon…

Veiligheid

Als je net begint met essentiële oliën is het niet handig om in het diepe te springen zonder “veiligheidskoordje”. Het is goed om je in te lezen in de do’s & don’ts zodat je de oliën op een veilige manier gebruikt. Je kunt hiervoor altijd terecht bij degene die je geïntroduceerd heeft bij Young Living.

Laten we het eens hebben over veiligheid. Best belangrijk toch? We maken ons druk om wat er om ons heen gebeurt, de auto die we rijden, de school waarop ons kind zit, het voedsel dat we eten en welke producten we innemen of op onze huid smeren. De voornaamste reden waarom wij hebben gekozen voor de Young Living oliën is omdat wij niet langer meer allerlei huis-tuin-en-keuken producten willen gebruiken (heb je wel eens de ellenlange waslijst aan bijwerkingen gezien?!). Wij kiezen liever voor een gezondere en natuurlijke optie.

Je vraagt je dan misschien ook af of essentiële oliën wel veilig zijn? Het antwoord is: Ja! Maar omdat we
met pure, natuurlijke producten te maken hebben, met elk zijn eigenkwaliteit en kenmerken, is het verstandig dat je je bij het gebruik van deze oliën aan een aantal regels houdt.

Wat je nooit mag doen
Je mag essentiële oliën nooit in open wonden, gehoorgang of ogen krijgen. Krijg je nou wel wat in je oog, doordat je bijvoorbeeld in je oog wrijft, doe er dan gelijk olijfolie of melk op zodat je de olie verdunt. NOOIT water gebruiken om olie te verwijderen, want dan versterk je de olie alleen maar! Ga je in bad en wil je essentiële olie gebruiken dan moet je hier vooraf altijd een draagolie of epsomzout aan toevoegen, zodat de essentiële olie beter wordt opgenomen in het water.

Lees de labels
Het label geeft aan wat er allemaal in de olie is verwerkt (bij kleine 5 ml flesjes moet je een stukje van het label losmaken om dit te zien) en hoe je de oliën kunt gebruiken: aromatisch, plaatselijk en/of als dieetsupplement (inname). Niet alle oliën kun je op alle drie de manieren gebruiken, dus lees dit altijd even na! Tevens lees je op het label of een olie wel of niet verdund dient te worden en in welke verhouding. Er staat ook een Batch nummer op elk flesje zodat als er iets mis is met de olie ze precies kunnen terug traceren waar en wanneer dit is gebeurd.

Verdun naar gebruiksvoorschrift & leeftijd
We benadrukken met klem dat het bij gebruik van Young Living essentiële oliën heel belangrijk is goed op te letten dat je de olie op de juiste manier verdunt: naar gebruiksvoorschrift en naar leeftijd. De olie van YL is zo puur en geconcentreerd dat het wellicht te sterk is om direct op de huid te gebruiken zonder draagolie. Sommige olie kan wel direct gebruikt worden, andere olie moet écht verdund worden. Daarnaast kunnen sommige mensen mogelijk erg gevoelig zijn voor een bepaalde olie. Probeer het daarom altijd eerst op een klein stukje van je huid, voordat je jezelf helemaal gaat insmeren.

Begin rustig aan
Young Living oliën zijn heel erg krachtig en geconcentreerd. Het is dan ook aan te raden om langzaam te starten met de oliën en niet alles in één keer te willen proberen. Begin met één olie en kijk hoe je hierop reageert. Gaat dit goed, dan bouw je op door andere oliën toe te voegen. Luister naar je lichaam en kijk of je tekenen van detox (ontgiften) ervaart. De voornaamste detox klachten zijn hoofdpijn, vermoeidheid en darmklachten. Mocht je merken dat dit ontstaat of verergert na het beginnen met de oliën, neem dan een stapje terug. Drink tevens veel water, zodat je lichaam afvalstoffen makkelijker kan afvoeren.

Houd de oliën buiten bereik van kleine kinderen en dieren
De meeste oliën zijn veilig om bij kleine kinderen te gebruiken, als ze maar goed worden verdund. Zorg er altijd voor dat de oliën buiten het bereik zijn van kleine kinderen. Essentiële oliën zijn ook zeer geschikt om te gebruiken bij dieren. Bij katten en vogels dien je voorzichtig te zijn omdat zij of al snel teveel binnen krijgen (vogels) of bepaalde oliën niet goed kunnen verwerken (katten). Zorg er bij katten voor dat je ze altijd de mogelijkheid geeft om de ruimte waarin je de diffuser aan hebt

Menu