Coming soon…

Young Living & een gezond gewicht

Jarenlang struggle ik al met mijn gewicht. Ik heb elk dieet op de planet al geprobeerd, die tijdelijk goed werkten. Zodra ik op het gewenste gewicht zat trad echter het jo-jo effect weer lachend in. Na wat soul-searching te hebben gedaan weet ik nu precies waar mijn overgewicht vandaan komt. Niks geen (vr)eetbuien, verslaving aan ongezonde shit, nee ik neem simpelweg niet de tijd om goed te eten. Voor mezelf zorgen is dus een dingetje wat heel duidelijk is geworden voor mij.

Ik at namelijk veelte weinig op een dag en als ik dan eindelijk wat at dan had ik honger en moest het snel en makkelijk zijn…oftewel ongezond 9 van de 10 keer…groente en fruit kwamen hier vaak niet aan te pas.

Suiker en koolhydraten is waar ik naar snakte op die momenten dat ik trek had. Echter ik kreeg daar een mega dip van dus dat zorgde er ook voor dat mijn energiepeil op 0,0 stond. Als ik bijvoorbeeld wit brood at dan kon ik letterlijk in no time een paar uur plat gaan liggen, zo moe werd ik ervan.

De knop moest dus om.

Elk jaar schrijf ik mijn doelen op die ik dat jaar wil behalen. Dit jaar was mijn gezondheid mijn nummer 1 prioriteit, gezonder eten en meer bewegen. Het gaat me eigenlijk belachelijk goed af nu ik simpelweg de tijd neem om goed en regelmatig te eten. Ik kan niet anders zeggen dat ik nog nooit zo lekker heb gegeten als dat ik nu doe en nog gezond ook!

Ik eet nu 6 keer per dag ipv 1 a 2 keer per dag. Mijn lijf moest hier kennelijk nog even aan wennen dus ik viel weinig tot niks af in de eerste 2 maanden…best frustrerend kan ik je zeggen. Maar ik zet door want het gaat me uiteindelijk niet om wat de weegschaal zegt maar hoe ik me voel. Ik kan nu al zeggen dat ik veel meer energie heb en mijn lijf nu ook verwacht dat ik 6 keer per dag eet. Mijn waterinname was ook zo’n ding. Ik dronk veelte weinig…ja Cola Light…maar water ho maar. Nu drink ik de hele dag door water o.a. uit de Hydrogize ( kom ik in een andere blogpost op terug).

Langzaam merk ik wat verschil als ik in de spiegel kijk of als ik mijn BH bandje strakker kan doen of op het laatste gaatje van mijn riem zit. Ik weeg me nooit en ga hier ook niet aan beginnen. Ik wil een gezonde levensstijl krijgen niet snel afvallen want dan begin ik weer van voor af aan.

Ik gebruik naast dat ik gezond eet (zal hier ook wel eens wat recepten posten) ook wat producten van Young Living die mij goed helpen om op een gezond gewicht te komen.

Ik gebruik een aantal oliën in mijn water namelijk: Peppermint+, Orange+ en Lemon+. Ze stimuleren een gezonde spijsvertering en zorgen voor sneller afvoeren van gif en afvalstoffen in je lijf. En nog beter je water smaakt er heerlijk door. 1 druppel op 1 liter water is meer als voldoende. Je kunt als je het in je water niet lekker vind het ook in een vegetarische capsule innemen die je aanvult met olijfolie. Nou kun je natuurlijk zeggen: “Joh, ik doe gewoon een schijfje citroen of dergelijk in mijn water, dat geeft toch hetzelfde effect?” Nee dus. De Lemon+ word namelijk niet gemaakt van het sap maar van de schil van een citroen, waardoor het een compleet ander effect heeft naast dat het echt super geconcentreerd is. Niet te vergelijken dus met elkaar. De oliën werken op celniveau dus brengen echt iets teweeg in je lijf.

 

Er zijn mensen die het innemen van essentiële oliën ten sterkste afraden. En ja, ik zou nooit iemand aanraden om zo maar een essentiële olie in te nemen, tenzij deze olie hiervoor gemaakt is. Young Living plus oliën zijn 100% puur zonder toevoegingen en veilig in hun gebruik qua inname. Wees echter wel wijs en doe gewoon 1 druppel in je glazen fles water en niet meer als je begint.

Slique Bars…OMG! Echt, ik kan en wil niet meer zonder. Ik heb zoals ik hierboven al schreef aardig wat
diëten gedaan en bij heb veel maaltijdrepen voorbij zien komen, maar echt geen 1 was er lekker. De meesten waren niet doorheen te komen zo taai of de smaak was super chemisch…niet lekker dus. Degene die enigzins lekker smaken zijn weer nietzo gezond daar ze vaak vol suikers of andere troep zitten. Ik was dus eigenlijk geen voorstander meer voor zo’n gezond tussendoortje…totdat ik de Slique Bar probeerde van Young Living. Serieus deze is toch lekker en ook nog eens helemaal gezond, dus ideaal voor mij als tussendoortje.

Wat maakt hem nou zo ontzettend lekker? Noten (goudbessen, dadels, kersen en gojibessen en de exclusieve gedehydrateerde cacaobonen van D. Gary Young) en natuurlijk essentiële oliën (Cinnamon Bark en Orange olie).

Slique-repen leveren ook essentiële voedingsstoffen en antioxidanten en zorgen ervoor dat je een vol gevoel hebt. 1 reep van 35 gram is 140 calorieën en ze zijn tevens glutenvrij.

Oftewel een MUST-HAVE!

no comments
Bericht

Uw email wordt niet gepubliceerd of gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Menu