Coming soon…

5 gezichtsmaskers maken met essentiële oliën

Soms is het echt even nodig dat je jezelf eens lekker verwend. Dus hup die BH uit, Roy Donders huispak aan, een heerlijk zelfgemaakt gezichtsmasker op je gezicht, opgekruld onder een dekentje, lekker naar je favoriete serie op Netflix kijken…of is dit alleen mijn favoriete momentje?

Jarenlang ging ik mezelf voorbij, zeker als je kinderen hebt of een drukke baan…in mijn geval beiden…is de kans groot dat je vol gas vooruit gaat en jezelf al snel voorbij loopt. Gezond eten, regelmatig sporten, mediteren allemaal dingen die ervoor kunnen zorgen dat je een gezonde levensstijl kunt onderhouden. 10 jaar lang heb ik mezelf dit niet gegund omdat ik bezig was met overleven i.p.v. leven. Iedereen ging voor mezelf en ik vond het zonde van mijn tijd, om wat van die tijd. aan mezelf te spenderen.

Hier ben ik dit jaar van op terug gekomen. 40 kilo overgewicht, geen beweging, onrust in mijn hoofd…dit moest echt anders. Dit jaar staat “love yourself” voorop en ben ik me volop aan het focussen om ook een gezonde levensstijl te gaan krijgen op alle vlakken.

Vandaag ga ik 5 heerlijke gezichtsmaskers met jullie delen waarmee je je huid echt een boost kunt geven.

DIY gezichtsmasker zijn echt “easy peasy” te maken. De meeste ingrediënten heb je namelijk al in je keuken staan. De recepten die ik ga delen zijn uiteraard 100% natuurlijk en niet chemisch. Vroeger dacht ik hier echt nooit over na en smeerde allerlei beauty producten op mijn huid. Echter in een heel groot gedeelte hiervan zitten allerlei chemicaliën, stofjes die je hormonen op zijn kop kunnen zetten en zelfs kankerverwekkende stoffen die zo door je huid in je bloedstroom komen.

Sinds ik met de essentiële oliën van Young Living in aanraking ben gekomen ben ik veel bewuster van heel veel dingen geworden, waar ik voorheen geen enkele aandacht aan bestede. Zo kwam ik er dus achter dat essentiële oliën al duizenden jaren worden gebruikt om de huid te verjongen, verzorgen en te beschermen. Ze worden snel door je huid opgenomen en zorgen voor een goede balans van je huid.

ESSENTIËLE OLIËN VOOR JOUW HUIDTYPE

Droge huid:
Myrrh, Royal Hawaiian Sandalwood, Cedarwood, Roman Chamomile, en Frankincense

Vette huid:
Geranium, Cypress, Orange, Ylang Ylang, en Lemon

Acne gevoelige huid:
Melaleuca Alternifolia (Tea Tree), Geranium, Lavender, Lemon, en Patchouli

Oudere huid:
Frankincense, Myrrh, Carrot Seed, Lavender, Patchouli, Rose, Royal Hawaiian Sandalwood, en Cypress

Gecombineerde huid:
Patchouli, Lavender, Rose, en Bergamot

Belangrijk:  Bergamot, Orange, en Lemon oliën zijn foto sensitief en kun je beter niet op je huid aanbrengen als je binnen 24 uur je huid blootstelt aan de directe zon of ultra violet licht.

5 MAKKELIJKE DIY GEZICHTSMASKERS

1. VERZORGEND MASKER
2 eetlepels honing
1 eetlepel Aloe Vera gel
1-2 druppels essentiële olie voor jouw huidtype
Mixen en aanbrengen. Laat het 10-15 minuten op je huid zitten. Maak je gezicht schoon met warm water. Erg kalmerend voor de sensitieve en geïrriteerde huid. Goed voor alle huidtypes.

2. REINIGEND KLEI MASKER
1 eetlepel Bentoniet klei
1-2 druppels essentiële olie voor jouw huidtype
Genoeg water om de pasta van de klei te maken
Combineer de ingrediënten en breng het aan op je gezicht. Laat het 10-20 minuten drogen(hoe gevoeliger je huid hoe korter het erop hoeft). Maak je gezicht schoon met warm water. Bentoniet klei droogt en trekt samen waardoor oneffenheden naar boven komen en je poriën worden opgeschoond.

3. YOGHURT MASKER VOOR VETTE OF ACNE HUID
60 ml gewone yoghurt
2-3 druppels essentiële olie voor jouw huidtype
Combineer de ingrediënten en breng het aan op je gezicht. Laat het 15-20 minuten zitten. Maak je gezicht schoon met warm water. Melk verzacht en voedt je huid en de natuurlijke ingrediënten van yoghurt zorgen voor hydratatie, vermindering roodheid en voorkomt huidirritatie.

4.  HYDRATERENDE AVOCADO EN HONING MASKER:
1/2 avocado (geprakt)
1 eetlepel honing
1 eetlepel Aloe Vera gel
2-3 druppels essentiële olie voor jouw huidtype
Combineer de ingrediënten en breng het aan op je gezicht. Laat het 15-20 minuten zitten. Maak je gezicht schoon met warm water. Honing is opschonend en helend voor de huid. Avocado zit vol met vitamines en mineralen die je huid tot diep in de huid voed.

5. ROSE GEZICHTSMASKER:
1 eetlepel rose water
1 eetlepel honing
1 eetlepel gewone yoghurt
2-3 druppels essentiële olie voor jouw huidtype
Combineer de ingrediënten en breng het aan op je gezicht. Laat het 15-20 minuten zitten. Maak je gezicht schoon met warm water. Rose werkt ontstekingsremmend, verzacht geïrriteerde huid en is een rijke bron van antioxidanten. Antioxidanten kunnen helpen bij het versterken van de cellen van je huid en het vernieuwen van huidweefsel. Ideaal voor een gecombineerde huid.

Belangrijk:  Zelfs als je geen van deze essentiële oliën in huis hebt, kun je de maskers maken en zullen ze helend en voedend zijn voor je huid. Wil je nou wel de oliën van Young Living gaan toevoegen en heb je ze nog niet in huis bestel ze dan hier.

KWALITEIT
Het is echt belangrijk dat je, als je deze recepten gaat maken, er rekening mee houd dat je alleen echt 100% natuurlijke oliën gebruikt. Maar 2% van alle essentiële oliën ter wereld zijn van dusdanige hoge kwaliteit dat ze ook daadwerkelijk effectief zijn, dit word ook wel therapeutische klasse genoemd. Ik gebruik de essentiële oliën van Young Living daar zij hieraan voldoen. Wat je in de winkel vaak ziet is puur voor de geur(parfumindustrie) bedoeld en vaak is het ook nog eens dat er 100% natuurlijk op staat, maar er bijvoorbeeld 5% lavendel in zit en 95% pure amandelolie…tja 100% natuurlijk, maar of het nou het effect gaat geven waarnaar je op zoek was?

no comments
Bericht

Uw email wordt niet gepubliceerd of gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Menu